Zelfbouw: progressie!

Vooruitgang

We zijn inmiddels drie maanden verder. Drie maanden geleden werd de T5 gekocht. Naast de banen die we hebben, hebben we veel vrije tijd gespendeerd aan de zelfbouw van de bus. Beetje bij beetje zien we de bus steeds mooier worden.

We zijn begonnen met het leeg halen van de bus. Dus het tussenschot, de bank die er nog in zat, en de vloerplaat moesten eruit. Hierdoor kregen we veel meer ruimte om straks te benutten voor het ‘camper gedeelte’. De bus is een verlengde transporter, ook wel L2H1 genoemd. Lengte 2, Hoogte 1. (Dus niet verhoogd).

Toen de banken er uit waren zagen we bevestigingspunten, die er eigenlijk wel uit moesten. Anders kwam de vloer te hoog uit voor de instaplijst etc. Maar dit waren hardnekkige dingen! Uit eindelijk hebben we ze eruit kunnen slijpen. Je kan ze ook aan de onderkant van de bus los halen, maar dan moesten er meer onderdelen los, en dat vergde én veel tijd, én kennis.

Voor de vloer hebben we een raster gemaakt, om vervolgens de ruimte’s daar tussen op te vullen met schapenwol. Hier hebben we al in een artikel het één en ander over uitgelegd. Dat kun je hier lezen!

Daarna, hebben we toen de isolatie lag houten platen op maat gemaakt aan de hand van een voorbeeld, en die erop vast gekit. De platen hebben we in twee delen gedaan voor het gemak. Op de houten platen hebben we zeil/vinyl gelijmd, waardoor er één mooie vloer ontstaat. Het vinyl, in visgraat patroon hebben we op Marktplaats gevonden. Dit is ideaal, want het scheelt enorm in de kosten. Een klein stukje bij de Kwantum of Leen Bakker, kostte al snel 150,- Euro.

Vervolgens maak je de lijsten aan de achterkant, en bij de zijdeur waar je instapt weer vast en het grootste gedeelte van je vloer is klaar! Deze lijsten kun je vaak met de bestaande bevestigingspunten gewoon weer vast maken, net zoals je ze loshaalde. Onze instaplijst bij de zijdeur, zit gewoon los en die klik je er zo in.

Wij gaan snel weer verder klussen, joe joe!

De ‘Heisenbergers’

3 gedachten over “Zelfbouw: progressie!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven