Camperbeurs Hardenberg 2023

Als echte ‘vanlifers’ waren wij erg benieuwd naar de Camperbeurs die elk jaar gehouden word in Hardenberg. Hier, in Hardenberg, komen camperaars samen. De camperaar die in een busje rondtoert, de vanlifer die er in woont, en de pensionado die geniet van de vrije tijd in zijn huis op wielen. Met de enthousiaste kriebels in de buik, gingen we op pad!

19.000 vierkante meter

Direct bij aankomst viel ons op, dit is niet alleen een beurs! Hier, buiten op het terrein is ook een kleine samenleving opgezet voor een lang weekend. Je mag hier overnachten met je camper/bus, zo leuk. Veel busjes en campers deden dat ook en maakte er een heel uitje van op deze manier.

Binnen in de zeven beurshallen, kijk je je ogen uit. Hier op 19.000 vierkante meter vind je voor ieder wat wils. Van grote huizen op wielen met prijskaartjes boven de ton, tot het ‘vanlife plein’, waar je snufjes vind en camperbouwers om jouw bus tot een klein paleis te maken. Persoonlijk vonden wij dit de leukste hal.

Bekende camperbouwers van onder andere de Volkswagen bus, zoals Ventje, Woodpeckers en Campr werkte voor ons zeer inspirerend. De busjes en campers staan uitgestald en zijn toegankelijk voor iedereen. Je kan elk kastje of elektra-hokje open trekken als je benieuwd bent. Zelf schrokken we wel van de prijskaartjes van een camperinbouw van bijv. de VW bus. Die prijs ligt gemiddeld rond de 25.000 euro, los van de aanschaf van je bus. Wow!

NKC, Goboony, ANWB

Bekende kampeerclubs/deelnemers stonden hier ook met hun stand. De ANWB had leuke kortingen, en vooral een erg gave gele opvallende bus! Ook Goboony, de website waar je je eigen camper of bus op kan verhuren stond op de beurs en legde vooral goed uit hoe het werkt als je via hen je bus gaat verhuren. Fijn dat de mensen ook de tijd voor je nemen.

Zelf zijn we erg geïnspireerd geraakt om onze bus te laten wrappen, en dan wel ‘Two Tone’, zoals vroeger de volkswagenbusjes altijd twee kleuren hadden. Camper wrapper ‘Its a Wrap’ stond op de beurs en had verschillende kleuren mee waarmee je je auto of bus zou kunnen laten wrappen. Dus, wie weet, is onze bus straks niet alléén grijs meer.

Vijftiende editie

Voor ons was het de eerste camperbeurs ooit, maar voor Camperbeurs Hardenberg was dit de vijftiende editie, en groter dan ooit! Je vond stands die je vertelde hoe je je camper het beste kan verzekeren tot een stand die kampeertafeltjes verkocht. Ideaal! Zelfs de grootste campers die er stonden waren te koop. Op sommige zat zelfs een grote gouden strik. De nieuwe eigenaar glunderde van trots! Verkocht!

We hebben zelf nog een sessie bijgewoond waarin werd uitgelegd wat de regels zijn voor vliegen met een drone. Veel camper eigenaren hebben deze leuke gadget in hun bezit, maar weten niet altijd welke regels daarbij horen.

Al met al, een leerzame dag! Wij zijn er volgend jaar zeker weer bij,

 

‘De Heisenbergers’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven