Review ‘Buitenpost Twello’

Een tijdje geleden alweer, met ons oude busje, de Volkswagen T4, stonden we op de camping in Twello ‘Buitenpost’. Een leuke hippe plek, in het groen op de Veluwe. Naast dat het een camping is, is het een stuk grond van 12 hectare waar nog veel meer te beleven valt dan alleen kamperen!

 

Zelfvoorzienend

Er is een moestuin te vinden, waar ze duurzaam en verantwoord eigen groenten kweken en ook verkopen in de winkel. Daarnaast word gebruik gemaakt van de lokale leveranciers in de buurt. Zo is er een samenwerking met de leuke bierbrouwerij Davo, uit het naastliggende Deventer.

Naast de moestuin, is er een wijngaard, een proeflokaal en een winkel waar je je broodjes kan bestellen voor de volgende ochtend!

Blotevoetenpad

Het blotevoetenpad, is ook te lopen als je niet op de camping staat. Dit is een echte familie aangelegenheid. Zelf met je viervoeter mag je dit blotevoetenpad betreden. Wij hebben dit ook zeker gedaan! Soms gaat het pad best diep, maar dan kun je iets naast de gebaande route lopen als je geen zin hebt in zoveel modder. We liepen van het begin tot het einde in bijna een uur.

Camping & Ligging

De camping op ‘Buitenpost’ is voor iedereen! Je kunt er met je eigen kampeermiddel staan, maar ook grote safari tenten huren. De kosten van een standaard kampeerplek zijn:

  • € 25,00 p.n. (inclusief 2 personen)
  • Extra persoon per campingplaats: € 6,50 per persoon, per nacht
  • Inclusief stroom, douche, water en onbeperkt toegang Blotevoetenpad.
  • Exclusief toeristenbelasting

Een minpunt is, als je annuleert, je niet je kosten terug krijgt. Wij annuleerden eens een week vooraf, maar kregen maar 2,80 terug.

Verder is de camping onwijs leuk ingericht. De plekken mag je vaak zelf kiezen, en het is zelfs toegestaan om een vuurtje te stoken! (Mits je de korf etc. van Buitenpost zelf huurt.) Maar zeker de moeite waard.

Met een paar minuutjes ben je in Twello zelf, maar Deventer is leuker. Even de brug over en de mooie stad Deventer is zeker een bezoekje waard!

Wij maakten ook een video, toen we er waren:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

 

Mocht je ook in de buurt zijn, is deze camping wat ons betreft zeker de moeite waard!

Ons cijfer: 8.5

De ‘Heisenbergers’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven