Matras op maat voor in je camper

Als er iets belangrijk is, is het je matras...

Maar waar vind je jouw matras op maat? Er zijn talloze specialisten die zich aanbieden op het wereld wijde web, maar daar hangt vaak een prijskaartje aan. 

Ooit vertelde iemand mij dat een goed bed én een goede bank, qua kussens onmogelijk is. Of je hebt een stevige bank, wat beroerd slaapt, of een zacht bed, wat als bank weer niet functioneert.  Wij hebben staaltjes besteld van twee soorten ‘foam’. Een pocket-vering matras zal voor de doorgewinterde fulltime vanlifer een hele goede optie zijn. Maar voor een vakantie/roadtrip hier en daar, volstaat een koudschuim/memoryfoam matras ook zeker. Weeg hierin af wat voor jou belangrijk is.

Kant & klaar, of op maat.

Je kunt drie dingen doen:

  • Je matras laten maken door een specialist, hier hangt alleen wel een prijskaartje aan.
  • Een matras hergebruiken, of een bestaand matras hergebruiken (IKEA).
  • Schuim bestellen op de maat die jij wilt, en deze bekleden met een hoes. Dit is de optie die wij gekozen hebben.

Koudschuim matrassen, zoals wij hebben besteld kun je in meerdere stukken laten leveren. Zo hebben wij een zitvlak, een rugvlak, en een klein stukje bij het hoekbank gedeelte.  Het gedeelte wat in je rug zit als de bed-bank als bank functioneert, pak je erbij als het bed is uitgeschoven en dit vormt dan met de al liggende kussens een heel matras. Dit was nog best een puzzel!

Voor alle kussens, hebben wij 2 kussens besteld die we op elkaar hebben gelegd om vervolgens de hoes eromheen te laten maken. Voor de hoes om de kussens kwamen wij uit bij 123Maatkussens. Hier kun je zelf je stof kiezen, je afwerkingsrand en of je wel of geen rits wilt. Echt perfect.

We hebben dus de keuze gemaakt om de kussens dubbel te bestellen (in twee soorten foam) zodat je het matras ook kan draaien. De éne kant heeft een zachte kant, met memory-foam, en de andere kant heeft een stevige foam. 

 

Ideaal toch?

1 gedachte over “Matras op maat voor in je camper”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven