Onze bus is gewrapt!

We zijn helemaal in onze nopjes! Op de camperbeurs in Hardenberg kwamen we een camper wrapper tegen. Zijn eigen transporter stond als pronkstuk op de beurs. En uiteraard, compleet gewrapt. We maakten een praatje, en bewonderde hun bus.

Bus tijdens, voor én na het car wrappen.

Stappenplan wrappen

Nadat je je offerte hebt opgevraagd en een plan hebt gemaakt voor hoe de wrap er uit zou moeten zien op je bus, kun je je bus brengen en dan is het een kwestie van wachten tot deze weer klaar is. Voor onze bus, een VW T5, Lengte 1, Hoogte 2, hadden ze ongeveer een weekje werk. Wij hebben gekozen om een gedeelte van de bus te wrappen, je kan ook patronen kiezen of je camper of bus helemaal laten wrappen.

Het laten wrappen van een auto of camper/bus met een goede kwaliteit carwrap, kost ongeveer tussen de €1450 – €2500+ en heeft een duurzaamheid van ongeveer 4-10 jaar afhankelijk van de folie. Als je je bus of camper brengt, moet deze goed gewassen zijn (geen wax!) en zal na aflevering eerst een nachtje binnen moeten drogen. Als de bus nog nat is, kan het wrapfeest nog niet beginnen namelijk.

De meeste tijd zit in het demonteren en ontvetten van alle onderdelen. Koplampen, kentekenplaat, parkeersensoren… Deze worden allemaal losgehaald en per onderdeel gewrapt voor het beste resultaat. Zo worden alle kieren en gleuven goed voorzien van een laagje folie. Als de camper, bus of caravan van zijn nieuwe jasje is voorzien zal de folie nog even moeten rusten voor een goede hechting. Daarna kun je de weg op met je trotse bezit.

 

Moment van de waarheid

Oh, wat waren we gespannen toen we de bus weer konden ophalen. Alsof je een kadootje uitpakt! En zo voelde het ook. Toen de roldeur open ging en we de bus zagen schitteren, vielen we allebei stil. Het fijne aan Eric, van ‘Its a Wrap’, was het snelle en prettige contact wat we tussendoor hadden. Dus een enkele keer kregen we een kleine ‘sneak peak’ te zien, maar het totaalplaatje was nog een verrassing. Maar, wát was de bus gaaf! We vielen er helemaal stil van.

Hierboven zie je de kleine details, zoals de binnenlijst van de deur met de tankklep. Prachtig vinden we het.

De kleur die op onze bus zit heet Mactac GM53 Metallic Racing Green.

Bij Eric krijg je ook garantie op het folie, dus dat is wel heel fijn. En uiteraard geld dit niet voor als je zelf schade rijd en dit te zien is op het folie, maar wel als er ineens iets los zou laten of iets dergelijks.

Wij zijn héél tevreden, wat is de bus een knapperd he?

‘De Heisenbergers’.

1 gedachte over “Onze bus is gewrapt!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven